Lacrimi și Sfinți este un restaurant românesc atipic cu o bucătărie modernă/contemporană.
Rețete vechi de 100 de ani sunt reinterpretate și reașezate, arome pierdute, arome inventate, toate la un loc.
Mircea Dinescu redescoperă și reinventează în bucătăria de la Lacrimi și Sfinți mai mult decât mâncăruri și preparate, redescoperă și reinventează o cultură culinară autohtonă aproape pierdută sau, în cel mai bun caz, ignorată de peste un secol. Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: peștele este de captură, păsările sunt de curte, porcii și vițeii vin din ferme individuale mici.
Amenajarea a fost făcută doar cu lemn recuperat. Orice bucată de lemn are cel puțin câteva zeci de ani. Ferestrele de la bucătărie vin dintr-o casă părăsită din comuna Perișorul judeţul Dolj, ușa de la bucătărie vine de la fostul dispensar din Cioroiași judeţul Dolj, ușa de intrare vine dintr-o casă din Sighișoara, grinzile dintr-un hambar vechi, dulapurile din zona Mureș (fiecare din altă casă), peste 50 de scaune adunate din toate zonele, podeaua recuperată din scândură de șură. Obiectele noi sunt și ele făcute din lemn vechi recuperat. Lego-ul pentru decorațiuni vine din Copenhaga Lego Store și au fost folosite aproximativ 16000 de piese. Toate vasele au fost create de diverși artiști din: Vâlcea, Harghita, Sighișoara, Mediaș.
Descoperă preparatele din meniu și savurează-le la restaurant, prin Restograf, sau comandă-le acasă prin tazz by eMAG.